Peste 800 de titluri donate Bibliotecii ASTRA Sibiu

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu a primit recent o donaţie consistentă de publicaţii în cadrul Campaniei de colectare de carte pentru Republica Moldova „DAR de CARTE şi dePARTE”, lansată de curând în spaţiul public. Donaţia a fost oferită cu generozitate de domnul Ştefan-Cornel Rodean, colonel în retragere, scriitor, preşedinte al Cenaclului Umoriştilor Sibieni „Nicolaus Olahus”, susţinător al demersurilor bibliotecii publice de dezvoltare a colecţiilor de documente.


Donaţia cuprinde un volum de peste 800 de titluri, scrise în limba română de autori din România, Republica Moldova şi Serbia. Editate majoritatea după anul 1990, publicaţiile fac parte din diferite domenii de referinţă (literatură, istorie, filosofie, memorialistică, pedagogie) şi aparţin mai multor genuri literare (romane, poezie, teatru, proză scurtă umoristică, epigramă etc.).

Ne bucură faptul că apelul făcut de noi prin campaniile de colectare de carte au ecou în spaţiul public şi suntem recunoscători celor care înţeleg importanţa cărţilor şi rolul bibliotecilor în dobândirea educaţiei şi vin să doneze publicaţii. Oameni precum domnul Ştefan-Cornel Rodean sunt de apreciat şi de lăudat. Instituţiile bibliotecare există şi au existat datorită acestor donatori, iar tradiţia lor trebuie continuată”, a declarat dl. Răzvan C. Pop, manager al bibliotecii publice sibiene.

Publicaţiile primite au fost preluate de către bibliotecarii astrişti în vederea completării fondului de publicaţii care urmează a fi transportat spre bibliotecile raionale din statul vecin, acţiune care se înscrie în derularea Acordului de parteneriat încheiat de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu cu Departament pentru Relaţia cu Republica Moldova.