Inaugurarea Fundaţiei Prietenii Muzeului de Istorie a României

A fost inaugurat oficial mediul de întâlnire dintre viaţa Muzeului Naţional de Istorie a României şi comunitatea care preţuieşte istoria. Prima întâlnire a Fundaţiei Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) a avut loc pe 26 octombrie, la MNIR din Bucureşti.


Cunoaşterea istoriei ne ancorează corect în societate, ne poate inspira să fim mai buni, mai conştienţi şi ne oferă sentimentul apartenenţei şi al identităţii naţionale, într-o lume a diversităţii culturale, precizează reprezentanții Muzeului. Istoria poate aduce împreună indiferent de generaţii, de aceea, scopul principal al Fundaţiei PMIR este de a crea o comunitate care să se implice activ în promovarea istoriei şi a culturii româneşti.

Un alt scop al fundației este să atragă sprijinul societăţii civile şi a mediului privat, pentru a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural şi a diseminării activităţii MNIR, pentru un beneficiu reciproc. Fundaţia este persoană juridică română, neguvernamentală şi apolitică în temeiul dreptului de asociere prevăzut de Constituţia României şi de Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000, modificată, cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul.

Nicolae Bălcescu

Fundaţia PMIR va fi alături de Muzeul Naţional de Istorie a României în misiunea sa de prezentare a istoriei care încă se desfăşoară. Oricine dorește se poate alătura comunității (website www.pmir.org) şi să facă parte activ din viaţa Muzeului Naţional de Istorie a României, colecţiile de mare valoare şi activităţile sale aparţinând tuturor celor care trăiesc în spaţiul cultural românesc.