Noua stagiune la Sala Radio din București: abonamente şi bilete disponibile pentru primele 3 luni de concerte

Sala Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice din România, îşi redeschide în curând porţile pentru noua stagiune de concerte (2022-2023). Biletele şi abonamentele pentru evenimentele muzicale ale toamnei (octombrie-decembrie 2022) vor fi disponibile începând de joi, 29 septembrie.


Dirijorul britanic Duncan Ward, care va debuta în curând la Metropolitan Opera (New York), dirijând celebra operă mozartiană Flautul fermecat, se va afla la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio vineri, 14 octombrie, în concertul ce inaugurează noua stagiune de la Sala Radio.

De asemenea, tânărul dirijor Adam Hickox, sub bagheta căruia vor evolua în perioada următoare BBC Scottish Symphony Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra – Londra va dirija la început de noiembrie Orchestra de Cameră Radio într-un concert special Haydn/Dvorak/Mozart.

Laureat al Concursului Internaţional de Dirijat Gustav Mahler, Germania – 2020, Finnegan Downie Dear, care va debuta în noua stagiune la Staatsoper Berlin, este invitat la Sala Radio să dirijeze un concert Beethoven/Schubert. Câştigător al prestigiosului premiu Deutscher Dirigentenpreis (Premiul Dirijorilor Germani) în 2015, dirijor şef al Orchestrei Simfonice din Vorarlberg – Austria, Leo McFall este de asemenea invitat să asigure conducerea muzicală a Orchestrei de Cameră Radio în noua stagiune. Pe lângă aceştia, dirijori aplaudaţi pe scenele internaţionale, ca muzicianul vienez Sascha Goetzel, violonistul şi dirijorul francez David Grimal sau artistul de origine britanică Rumon Gamba vor reveni pe scena bucureşteană în noua stagiune.

Sala Radio se va bucura şi de prezenţa unor mari artişti români, ca dirijorii Christian Badea, Cristian Mandeal, Nicolae Moldoveanu, Gabriel Bebeşelea, alături de solişti precum violonistul Valentin Şerban – câştigător al Concursului Internaţional George Enescu 2020-2021, violoncelistul Ştefan Cazacu – finalist al aceleiaşi competiţii sau violoncelistul Cornelius Zirbo – care s-a perfecţionat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelenţă de Violoncel a lui Gautier Capucon, desfăşurată la Fundaţia Louis Vuitton. Trei pianişti cu rădăcini româneşti, dar care scriu istorie pe marile scene europene – Alexandra Silocea, Teo Gheorghiu şi Raluca Ştirbăţ, sunt invitaţi să evolueze în noua stagiune. De asemenea, îi veţi aplauda în lunile următoare la Sala Radio pe cunoscuţii solişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio România, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail.

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veţi asculta în perioada octombrie-decembrie 2022 la Sala Radio se numără celebra compoziţie semnată de Stravinski Sacre du Printemps (Ritualul primăverii), Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră de Beethoven, Tablouri dintr-o expoziţie – Musorgski/Ravel, Gloria – Vivaldi, Simfonia nr. 9 – Din lumea nouă – Dvorak sau celebra Rhapsody in Blue creată de Gershwin, alături de o lucrare în primă audiţie în România – Swing Symphony, compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Winton Marsalis.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în faţa publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio şi invitaţii săi şi evenimente dedicate jazz-ului, susţinute de Big Band-ul Radio, dirijat în această stagiune de Simona Strungaru.

În perioada 29 septembrie – 4 octombrie vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele 3 luni ale noii stagiuni de concerte (octombrie-decembrie). Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naţionale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele pot fi consultate în secţiunea de program, pe www.orchestreradio.ro.

Tot începând de joi, 29 septembrie, vor putea fi achiziţionate biletele individuale pentru concertele susţinute de Orchestra de Muzică Populară Radio, Big Band-ul Radio şi Corul de Copii Radio. Biletele pentru evenimentele prezentate de Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră Radio vor deveni disponibile după vânzarea abonamentelor, începând cu 5 octombrie.

Preţurile abonamentelor pentru concertele Orchestrei Naţionale Radio

 • categoria I – 714 lei;
 • categoria a II-a – 571 lei;
 • categoria a III-a – 428 lei.
 • Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
 • categoria I redus – 428 lei;
 • categoria a II-a redus – 345 lei.

Preţurile abonamentelor pentru concertele Orchestrei de Cameră Radio

 • categoria I – 378 lei;
 • categoria a II-a – 302 lei;
 • categoria a III-a – 227 lei.
 • Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
 • categoria I redus – 227 lei;
 • categoria a II-a redus – 181 lei.

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic, la 021.314.6800. Programul casei de bilete este publicat pe www.orchestreradio.ro – secţiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile şi în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, dar şi în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman şi pe terminalele Selfpay. Online, puteţi plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în ţară. Biletele se pot achiziţiona şi de la casa de bilete a Sălii Radio.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate. Concertele vor fi transmise live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical dar şi live online pe site-urile celor două posturi de radio.