Carte album-foto lansată de Nicolae, nepotul Regelui Mihai

Pentru a onora împlinirea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, nepotul acestuia, Nicolae Medforth-Mills, a lansat o carte, de fapt album de fotografii, intitulat „Bunicul meu Regele Mihai”. Apariția editorială are 240 de pagini și este disponibilă în librării și online pe website-ul Editurii Vremea.


Pe 4 decembrie, în incinta Muzeului Național al Literaturii Române, a avut loc lansarea cărții „Bunicul meu Regele Mihai”. Cartea-album reprezintă o adevărată incursiune în viața de familie a Majestății Sale. Fotografiile au fost selectate de Nicolae, din dorința de a ni-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuși – cea de bunic și cap al familiei.

Am fost profund impresionat de atmosfera evenimentului și deosebit de fericit de întâlnirea cu cei care au fost prezenți din iubire, respect și admirație pentru bunicul meu. M-a bucurat enorm să văd interesul publicului de toate vârstele pentru viața Regelui, acesta fiind și unul din motivele pentru care am dorit să împărtășesc aceste amintiri dragi mie.

Nicolae Medforth-Mills

În paginile cărții, cititorii vor putea întâlni o perspectivă inedită, de care doar familia s-a bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum era numit Regele Mihai al României de către membrii familiei sale, știa mereu cum să aducă un zâmbet pe buze, reușind totodată să predea ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea, precizează nepotul acestuia.

Volumul este disponibil în librării și online începând din luna decembrie. Conține 240 de pagini de imagini fotografice inedite și texte descriptive a diferitelor momente petrecute în familie de Rege. Cartea poate fi achiziționată la un preț între 70 și 80 de lei, în funcție de vânzător.