Cum strecoară tinerii alcool la festivalurile de muzică?

Sezonul festivalurilor este în toi, iar pandemia de coronavirus nu a putut ține departe tinerii de înghesuiala, muzica și prețurile duble la băuturi și mâncare, specifice acestui tip de evenimente. După arătarea certificatului de vaccinare, a rezultatului negativ al unui test sau al dovezii trecerii prin boală, porțile distracției se deschid, la fel și portofolele. Nu pentru toți!


Creativitatea este o caracteristică a tinerilor, mai ales când aceștia trebuie să improvizeze o cale prin care să „fenteze” regulile. Nu vorbim de falsificarea dovezilor menționate anterior, acelea sunt fapte penale și se pedepsesc în consecință.

Deși multe dintre festivalurile cunoscute,din România, fie ele mici, medii sau mari, beneficiază atât de susținerea financiară din bugetele publice a administrațiilor locale unde se desfășoară evenimentul, cât și de sponsorizările unor lanțuri mari de magazine sau produse, prețurile ridicate la băuturi și mâncare îi deranjează pe unii tineri.

Prețurile mari duc la „soluții creative”

Adică pe lângă banii dați pe biletul de acces, destul de ridicat având în vedere veniturile unui student sau liceean din România, tinerii trebuie să deschidă portofelele mai mult decât de obicei și pentru un suc, o bere, un cocktail sau un burger. Pentru a încuraja consumul din interiorul evenimentului, organizatorii festivalurilor interzic introducerea de alte substanțe. Asta nu îi oprește pe tineri!

Pentru că mai nou, profitând poate și de încălzirea globală, alcoolul este trecut de atenția ageră a agenților de pază în… tuburi de loțiune anti-solară. Conținutul original este înlăturat și ambalajul spălat intens. Apoi se toarnă băutura preferată. SPF-ul este astfel înlocuit de gradele de alcool! Într-adevăr nu se pot transporta litri întregi de băutură, însă suficient pentru tării și portofel într-o seară de concerte.