Sculpturile impresionante care arată lupta cu alcoolismul

Artistul belgian Thomas Lerooy combină două medii de tip vechi, şi anume, bronzul și sticla, în sculpturile sale conceptuale incitante. Speaking in Tongues și You Were On My Mind au fost două dintre sculpturile create în 2014 și expuse la Glasstress în 2015, un eveniment colateral al La Biennale di Venezia care se concentrează pe arta contemporană a sticlei. Lerooy explică, pentru My Modern Met, că artiştii întotdeauna vor să creeze cele mai bune lucrări posibile.


Lucrările lui Lerooy sunt inspirate din tradiția sculpturii clasice în bronz. Speaking in Tongues descrie o figură masculină instabilă perforată de sticle din sticlă care umplu încet corpul de bronz. Artistul a vrut să creeze o statuie de inspirație clasică care aproape că se prăbușea – de parcă ar fi fost beat. I-a plăcut ideea de sculptură în interiorul unei sculpturi cu ceva care iese din personaj. Așa că a făcut găuri în corp și a așezat sticle acolo, făcând să pară că astfel corpul se scurge cumva. Lucrarea conceptuală pare să exploreze relația dintre persoană și consumul de alcool. Ideea că personajul poartă problema în el este foarte impresionantă.

Poți să fii foarte supărat când nu funcționează ceva și să arunci lucrarea, dar uneori privești din nou și totul parcă arată foarte frumos. Aceste două sculpturi au început după acel mod de gândire. Cred că există frumusețe în acest tip de distrugere.

thomas lerooy

În mod similar, lucrarea You Were On My Mind descrie un braț neatasat care toarnă o sticlă uriașă de lichid pe pielea sa, în timp ce capul persoanei este prins în interiorul paharului. Artistul a încorporat o adevărată sticlă de șampanie în lucrare și a sculptat fața cu gura deschisă a bărbatului din interior

Mintea controlează mâna, dar în această sculptură, brațul bea tot corpul și capul. Îmi place la această lucrare combinația materialelor, bronzul și sticla, fiind atât dure cât și fragile.

Thomas lerooy

Operele lui Lerooy fac parte dintr-o viitoare expoziție numită Nature Morte la The Hole din New York City în perioada 8 aprilie – 9 mai 2021. Puteți urmări artistul pe Instagram pentru a fi la curent cu ultimele sale proiecte.