Manifest pentru cultură. Fără ură.

În curând se împlinește un an fără cultură în spațiul public, iar cu această ocazie, MISC Arts Center din Timișoara a lansat un manifest expoziție privind climatul cultural și social din România. Afișul manifest (vizibil în întregime mai jos), realizat împreună cu Ana Kun, a fost publicat în mediul online și în locurile special amenajate pentru informarea publicului de către administrația locală.


Care este bilanțul, pragmatic spus, după această perioadă? Și care este, emoțional spus, sursa de reziliență? A noastră. Și a culturii. Viața pare să șchioapete înainte, pas după pas revine la normalul bezmetic din care ne-am oprit. Și cultura s-a oprit. A fost oprită.

Doar amintirea ei mai sticlește prin ochiul aburit al panoului fidel lovit de anotimpuri. Cum și unde ne mai întâlnim ca oameni, dacă emoțiile, senzațiile și percepțiile trezite prin artă și cultură sunt condamnate ca fiind irelevante într-o perioadă de criză? Unde ne vom înghesui când se va da startul noului normal?La ură?Sau la cultură?, scriu reprezentanții centrului cultural MISC.