Spectacolul de artificii din Paris înlocuit cu un concert virtual electro și de lumini în Notre-Dame

Cu pandemia de COVID-19 încă în derulare și starea de carantină aplicată în multe zone, artificiile tradiționale de Revelion au fost anulate în marile orașe din Franța, precum Paris, Lille, Lyon, Marsilia și Toulouse. În Paris, spectacolul de lumini va fi mutat în populara catedrală Notre-Dame, fiind transmis în mod gratuit prin internet.

Administrația orașului Paris, în parteneriat cu UNESCO, a dorit să-și ia rămas bun de la anul 2020 chiar dacă nu a mai organizat spectacolul de artficii. Așa că tranziția în anul 2021 va fi celebrată printr-un concert de muzică electronică cu Jean -Michel Jarre, în inima Notre-Dame. Începând cu ora 23:25 și până la 00:15, nu doar muzica, ci și spectacolul de lumini va oferi o ambianță specifică unei petreceri de Revelion.

Experiența va putea fi vizualizată nu doar gratuit via internet ci și prin realitate virtuală (VR) astfel încât petrecerea să fie trăită și mai intens de către participanți. Întregul eveniment a fost gândit pentru a oferi un mesaj de speranță și reîntoarcerea la normal în 2021.