Universități din Marea Britanie sunt sub riscul de a se închide (STUDIU)

Treisprezece universități sau colegii din U.K sunt expuse riscului de a intra în faliment, deoarece pandemia coronavirusului își atinge finanțele și provoacă întregul sector, a avertizat luni un studiu realizat de Institutul de Studii Fiscale.

ISF este un institut de cercetare economică cu sediul în Londra, Marea Britanie, care este specializat în impozitarea Regatului Unit și politica publică. Cercetătorii au constatat că măsurile de distanțare socială, restricțiile de călătorie și blocajele din mediul academic au testat capacitatea universităților de a supraviețui fără studenți. În urma pandemiei, mulți și-au mutat predarea în mediul online și unele universități nu au în plan să se întoarcă la normalitate până în vara anului 2021.

Grijile privind viitorul universităților se în legătură cu oportunitatea de a studia în străinătate pentru cetățenii din afara Regatului Unit în noul context incert al pandemiei. Raportul ISF arată că:

  • venitul total al sectorului universitar din este de aproximativ 40 de miliarde de lire sterline (50 de miliarde de dolari) pe an;
  • pierderile totale pe termen lung este de 11 miliarde de lire sterline sau mai mult de 1/4 din veniturile anuale;
  • veniturile din cazare, catering și conferințe au fost pierdute pentru restul anului universitar;
  • doar jumătate din numărul obișnuit de studenți internaționali și din UE s-ar înscrie la universitățile din Marea Britanie în toamna anului 2020;
  • 10% mai puțini studenți din Regat vor amâna intrarea lor în învățământul superior în acest an;
  • prognoza ISF spune că 13 colegii de studii superioare ar putea da faliment în viitorul apropiat;
  • universitățile cu un risc mai mare de închidere sunt cele cu o pondere mare de studenți internaționali;
  • instituții academice de rang înalt, precum și cele postuniversitare, sau de muzică și arte sunt cele mai vulnerabile;
  • fără un sprijin din partea guvernului sau o restructurare a datoriilor studenților, acestea se vor închide curând.

Guvernul Regatului Unit a dat semnale că nu va exista un sprijin din bugetul public pentru acest sector, însă au aprobat perceperea taxelor din partea studenților pentru anul universitar curent, chiar dacă cursurile vor aveau loc online. Reprezentanții guvernului au declarat și că vor finanța cercetarea din mediul academic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *