Competiție internațională de Business și Management câștigată de studenți ai UBB din Cluj-Napoca

Studenţii UBB câştiga competiţia internaţională de business și studii de caz din Mexic, transmite Direcţia Comunicare şi PR a Univeristății Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB). Podiumul a fost completat de studenţii reprezentând HEC Montreal (Canada), iar locul trei a fost ocupat de echipa studenţească de la University of British Columbia (Canada).


O echipă de studenţi, reprezentând Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a câştigat premiul I. al competiţiei internaţionale de studii de caz „Business and Management Case Competition 2022” găzduită de Universidad Panamericana în oraşul Guadalajara, Mexic, se precizează în comunicatul de presă.

Evenimentul desfăşurat în perioada 23-29 octombrie 2022 a reunit mai multe universităţi prestigioase la nivel mondial. Studenţii clujeni scriu astfel istorie, subliniază reprezentanții UBB, fiind prima echipă studenţească din România care câştiga un premiu întâi la o competiţie de studii de caz de anvergură mondială, destinată exclusiv studenţilor economişti de la nivelul de licenţă. În trecut, UBB-FSEGA a mai obţinut un premiu întâi la o competiţie internaţională destinată masteranzilor, găzduită de Universitatea din Calgary (Canada).

Membrii echipei clujene, câştigători ai competiţiei din Mexic, au fost Bugar Anna (Finanţe şi Bănci, LM, anul 2), Szekernyes Peter (Finanţe şi Bănci, LM, anul 3), Szekely Evelin (Informatică economică, LM, anul 3), respectiv Szoke Dóra (Management, LM, anul 3).

În etapa de calificare, echipa clujeană a avut de înfruntat echipele studenţeşti de la Universitatea din Vermont (SUA), respectiv gazdele de la Universidad Panamericana (Mexic). Studenţii UBB-FSEGA au câştigat ambele runde ale etapei de calificare, calificându-se astfel de pe primul loc al grupei în finală mare a competiţiei.

În etapa de calificare participanţii au trebuit să propună un plan managerial de dezvoltare organizaţională pentru compania Zeyco, producător şi distribuitor de produse dentare, iar sarcina din rundă de 24 de ore a constat în elaborarea unei strategii de expansiune pentru Cloe, o companie mexicană activă în industria de modă şi design. Echipa UBB-FSEGA a propus soluţii inovatoare pentru fiecare dintre cele două companii, calificându-se astfel în finală mare a competiţiei, unde au avut de prezentat din nou soluţia rundei de 24 de ore în faţa juriului, prezentare cu care au reuşit performanţa excepţională de a câştiga premiul întâi al competiţiei.

Coordonatorii echipe clujene au fost prof. Univ. Dr. Szasz Levente, conf. Univ. Dr. Gyorfy Lehel, drd. Kelemen Kincso, respectiv lect. Univ. Dr. Racz Bela-Gergely.

Un alt specific al acestui eveniment a fost organizarea unei competiţii distincte pentru echipe mixte, compuse în mod aleatoriu din studenţi reprezentând universităţi diferite din lume, aceştia având posibilitatea astfel de a câştiga experienţă privind modul de colaborare în echipe internaţionale şi multiculturale. Echipa câştigătoare a acestei competiţii a avut de asemenea în rândul ei o studentă a UBB-FSEGA, Bugar Anna, care împreună cu colegi din SUA, Canada şi Mexic a reuşit să câştige premiul întâi al competiţiei mixte.