Palatul CEC iluminat în roz, simbolizând lupta împotriva cancerului de sân

Palatul CEC a fost îmbrăcat în culoarea speranţei, la cea de-a 22-a ediţie a evenimentului „Iluminare în roz”, organizat anual de Fundaţia Renaşterea, pe data de 1 octombrie. Preşedinta Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a afirmat că şi în acest an scopul pentru care, începând din 2001, o clădire-simbol din Capitală este îmbrăcată în culoarea roz este acela de a transmite mesajul că „Prevenţia salvează vieţi”.De data aceasta, Palatul CEC, o clădire emblematică pentru Bucureşti, devine mesagerul campaniei noastre. Anul acesta organizatorii s-au adresat tuturor generaţiilor şi, mai ales tinerelor, spunându-le că niciodată nu e prea devreme pentru prevenţie şi pentru a avea un stil de viaţă sănătos, iar în fiecare etapă a vieţii trebuie să efectuăm controalele medicale recomandate de medici, care pot salva viaţa.

Mihaela Geoană a mulţumit echipelor de fotbal din SUPERLIGA şi jucătoarelor de la Turneul Open de Baschet pentru faptul că s-au alăturat campaniei de luptă împotriva cancerului de sân, purtând tricouri roz cu fundiţa simbol al luptei împotriva cancerului de sân, la meciurile din acest weekend.

Doamna Geoană a explicat că, pentru prima dată în ultimii 22 de ani, ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, nu a putut să fie prezentă la eveniment – „din motive fericite, a primit un cadou de ziua ei” – şi că rolul de prezentator al serii i-a fost încredinţat Iulianei Tudor, realizator de emisiuni la TVR şi susţinătoare a Fundaţiei. Pentru momentul aprinderii luminii roz, preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a invitat-o alături de ea pe fiica Andreei Esca – Alexia Eram. Tânăra a spus că este fericită să poată continua „misiunea” bunicii sale, care a fost asistentă medicală la Institutul Oncologic din Bucureşti, şi pe cea a mamei sale, „care de 21 de ani militează pentru sănătatea femeii, pentru acces la prevenţie, diagnostic şi tratamente”.

Le rog pe tinerele din România să meargă la controale medicale şi să le convingă pe prietenele, mamele, bunicile, mătuşile lor să o facă, pentru a-şi păstra sănătatea!

Alexia Eram

Peste 70 de ţări sărbătoresc, la data de 1 octombrie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului de sân. În România, se fac paşi importanţi în direcţia bună, prin elaborarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului şi prin iniţiativele legislative care uşurează accesul la diagnostic sau care oferă acces la tratamente moderne pacientelor oncologice. În acest an, pentru a susţine campania Fundaţiei Renaşterea, clădiri precum Globalworth Tower, Globalworth Square, Primăria din Paşcani şi Biblioteca din Oneşti au fost iluminate în roz, pe 1 octombrie. De asemenea, de şapte ani, Administraţia Prezidenţială s-a alăturat acestui demers, iluminând în culoarea roz Palatul Cotroceni.