Asociația Medicală Americană adoptă politici pentru a trata schimbările climatice drept criză de sănătate publică
Asociația Medicală Americană (AMA) a adoptat săptămâna trecută o politică care declară schimbările climatice o criză de sănătate publică ce amenință sănătatea și bunăstarea tuturor oamenilor. AMA a luat atitudine cu privire la schimbările climatice cu noi politici din cauza impactului larg așteptat asupra sănătății publice, unele dintre aceste efecte au fost deja observate cu un număr tot mai mare de incendii de vegetație, calitatea slabă a aerului, decese legate de căldură și spitalizări, curenți prelungiți și schimbări climatice care favorizează răspândirea țânțarilor și a altor boli transmise de insecte.
Bazându-se pe eforturile existente de a aborda criza climatică, noua politică adoptată în timpul reuniunii anuale AMA, mobilizează în mod special medicii să pledeze pentru politici care să limiteze încălzirea globală la cel mult 1,5 grade Celsius. Politica solicită, de asemenea, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din SUA, care vizează neutralitatea CO2 până în 2050.
În timp ce cauzele schimbărilor climatice sunt adesea dezbătute, aceasta nu a fost o problemă printre delegații medicilor la reuniunea AMA. Au fost multe discuții despre această politică în comitetul de referință pentru a se asigura că aceasta a fost o declarație puternică. Când a venit în fața delegaților, a fost adoptată în unanimitate.
Dovezile științifice sunt clare, pacienții noștri se confruntă deja cu efecte adverse asupra sănătății asociate cu schimbările climatice, de la leziuni legate de căldură, boli transmise prin insecte și poluare a aerului de la incendii, până la agravarea alergiilor sezoniere. La fel ca și pandemia COVID-19, criza climatică va avea un impact disproporționat asupra sănătății comunităților marginalizate istoric.
Ilse R. Levin, DO, MPH., membra consiliului AMA
AMA a emis inițial o declarație în 2008 care sublinia potențialele amenințări pentru sănătate ale creșterii temperaturii globale. Momentul adoptării politcii acum, în 2022, a fost motivat de faptul că schimbările climatice ajung în prim-planul preocupărilor în politica guvernamentală și în mass-media. Comitetul a creat această nouă rezoluție pe baza celor mai recente date științifice din ultimul deceniu.
Scopul acestei politici în domeniul asistenței medicale este de a recunoaște că medicina trebuie să găsească modalități de decarbonizare pentru a ajuta eforturile globale, deoarece reprezintă un sector considerabil al economiei și este un mare consumator atât de energie din combustibili fosili, cât și de materiale plastice derivate din petrol utilizate în domeniul dispozitivelor medicale și majoritatea produselor medicale de unică folosință.