Mii de oameni aparținând Blocului Naţional Sindical, în protest împotriva Guvernului

Sindicaliştii Blocului Naţional Sindical care au participat miercuri la protestul din faţa Guvernului au pornit apoi în marş spre Palatul Parlamentului. BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.


Reprezentanţi din toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, au protestat miercuri în fața Guvernului, cerând adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Protestul a început la ora 11:00 în faţa Guvernului, unde participanţii au scandat diferite lozinci, au suflat în vuvuzele şi au dat cu fumigene. În jurul orei 12:00, aceştia au plecat în marş, pe Calea Victoriei, înspre Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

Liderul sindicatului, Dumitru Costin, a subliniat că apelul BNS către Guvern şi Coaliţia de guvernare vizează mai multe puncte, unul dintre acestea fiind necesitatea unui plan de măsuri concrete şi de investiţii pentru asigurarea securităţii energetice a României.

De asemenea, a adăugat el, este nevoie de un plan de măsuri privind securitate alimentară a populaţiei, deoarece „preţurile la alimente au luat-o razna” şi trebuie regândit totul din temelii, astfel încât aceasta să nu fie obligată să plătească preţuri uriaşe la alimente de strictă necesitatea. În al treilea rând, a afirmat Dumitru Costin, este nevoie de măsuri care să ajute diverse sectoare industriale, ca de exemplu industria de apărare, industria aeronautică, industria navală, „sectoare întregi care sunt afectate şi vor avea nevoie de sprijin.”