Principesa Maria a României, în sprijin pentru refugiații ucrainieni, la Centrul de Tranzit Concordia

Refugiații din Ucraina, aflați în Centrul de Tranzit Edu-Campus Concordia, au putut interacțiuna cu Principesa Maria a României, în vizită la organizația care se află sub Înaltul Patronaj al acesteia de aproape 7 ani.


Săptămâna aceasta, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat în municipiul Ploiești, într-o vizită la Centrul de Tranzit Edu-Campus Concordia. Principesa a discutat deschis cu refugiații din Ucraina ajunși în campus despre nevoile pe care le au și modalitatea prin care se pot rezolva. Aceștia beneficiază de cazare, masă caldă și sprijin emoțional.

Concordia este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de peste 24 ani în România, care are ca misiune susținerea și (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. De trei decenii, reprezentanții ONG-ului au intervenit în comunitățile sărace pentru a-i ajuta pe cei care trăiesc în aceste locuri să-și construiască noi povești de viață.

Prin casele de tip familial, centrele de zi, școlile și locuințele sociale din București, Ilfov, Dâmbovița și Prahova, copiii și tinerii sunt ajutați să-și regăsească încrederea, să se dezvolte și să pornească pe un nou drum spre o viață independentă. Organizația Umanitară Concordia se află sub Înaltul Patronaj al Principesei Maria din anul 2015.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Principesa a venit pe lume în absența tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Principesa Maria a locuit și a studiat în Elveția, apoi a petrecut o mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor.