Kathy Hochul devine prima femeie guvernator a statului New York

Kathy Hochul urmează să devină prima femeie guvernator al statului New York după ce demisia lui Andrew Cuomo, actualul guvernator, ar urma să intre în efect. Noua guvernatoare spune că este pregătită pentru responsabilitatea funcției, iar femeilor care au mărturisit presupusele acțiuni de hărțuire sexuală a lui Cuomo le spune că le admiră curajul.


Kathleen Courtney Hochul (n. 1958) este o politiciană și avocată care ocupă funcția de locotenent guvernator al statului New York din 2015. Ea urmează să ocupe, începând din 24 august, funcția de cel de-al 57-lea guvernator după demisia pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală a lui Andrew Cuomo.

Hochul a declarat miercuri într-o conferință de presă că este „pe deplin pregătită” să conducă statul New York.

Deși a servit ani de zile în administrația Cuomo, noua guvernatoarea a ținut să precizeze că ea și Cuomo nu sunt apropiați. Ceea ce este cert pentru Hochul este că nimeni nu va putea să descrie administrația sa ca fiind un mediu de lucru toxic, precum în cea precedentă.

Nu este ceva la care mă așteptam sau am cerut, dar sunt pe deplin pregătită să-mi asum responsabilitățile de guvernator.

Kathy Hochul, a 57-a guvernatoare a New York

În urmă cu un an, Tom Perez, președintele Comitetului Național Democrat, a descris-o pe Hochul drept o „forță a naturii”, adăugând că „a fost esențială pentru construirea unei grupe de lideri democrați puternici în statul New York și în toată țara” Noua guvernatoare a concluzionat, în conferința de presă, că nu speculează cu privire la stadiul anchetei sau dacă l-ar aministia pe Cuomo.

Foto: Mark Lennihan/AP