Școala de Mediu pentru Jurnaliști așteaptă aplicanți. Înscrieri până la 1 august

Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) a dat startul înscrierii la Școala de Mediu pentru Jurnaliști. Se caută jurnaliști, profesioniști sau în devenire, interesați de subiecte de mediu. Cele câteva zile de pregătire vor include discuții cu specialiștii în protecția mediului și facilitarea accesului la resurse și date științifice din domeniu.


Organizată în perioada 17 – 19 septembrie, sesiunea de învățare interactivă țintește să aducă laolaltă 20 de jurnaliști din România dornici să își extindă orizonturile de cunoaștere și înțelegere în subiectele de mediu, alături de jurnaliști profesioniști cu rezultate remarcabile și de specialiști din domeniul protecției mediului. 

Cei căutați pentru această școală sunt jurnaliști, indiferent de publicația pentru care lucrează, dar care au mai publicat materiale pe teme de mediu, dar și 5 studenți sau absolvenți, interesați de subiecte de mediu și curioși să înțeleagă și mai bine acest vast domeniu. Participanții vor avea parte de 3 zile pline de informații, discuții și ieșiri în teren ce au ca scop facilitarea accesului acestora la resurse, date științifice, experți în domeniu și bune practici. 

Ne dorim ca temele de natură să capete tot mai mult teren (de calitate) în jurnalismul românesc, așa că ne-am propus să facilităm accesul jurnaliștilor pe teme de mediu la resurse relevante, specialiști diverși din domeniul mediului dar și ai jurnalismului, cu materiale și proiecte de succes.

Reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești (APNV) și-au propus ca prin acest proiect să le dea o mână de ajutor jurnaliștilor pentru a putea vedea mai ușor imaginea de ansamblu a stării mediului în comunitățile din care fac parte și pentru a aborda subiectele de mediu într-un mod sistemic și pragmatic. Toți cei interesați să participe la Școala de Mediu pentru Jurnaliști se pot înscrie prin intermediul formularului de participare până pe 1 august, la ora 23:59. Finaliștii vor fi anunțați pe 15 august.

Școala face parte din Proiectul „Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Urbane” derulat de APNV în parteneriat cu Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S – SOS Parcul Est, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundația Centrul de Ecologie Montana și Asociația Funky Citizenscu sprijinul financiar Active citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Leichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.