Prezență crescută a polițiștilor și jandarmilor în weekend-ul de Paște pentru a descuraja comportamentele de răspândire a coronavirusului

Prefecţilor din întreaga țară li s-a cerut mobilizare maximă pentru gestionarea cu succes a situației premergătoare și în timpul minivacanţei prilejuite de sărbătorirea Paştelui Ortodox dar și 1 Mai. Ședinţa organiată în sistem videoconferinţă, la începutul săptămânii, cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale M.A.I., a avut ca scop pregătirea weekend-ului lung în care sunt așteptate mișcări și adunări de oameni mai multe decât în mod normal.


În ședința din 27 aprilie de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost subliniată necesitatea unei colaborări permanente a structurilor guvernamentale cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii cultelor religioase. Scopul acesteia este asigurarea în zilele următoare a cadrului necesar preîntâmpinării sau soluţionării oricărei situaţii apărute cu ocazia celebrării sărbătorilor pascale, anunță Direcția Informare și Relații Publice a M.A.I.

Sunt vizate în principal staţiunile montane şi cele de pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de turişti, zonele aglomerate cum sunt centrele comerciale şi pieţele, dar şi bisericile unde au loc ceremoniile religioase specifice acestei perioade.

Începând de Vinerea Mare şi până luni inclusiv, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, pompierii şi efective de la alte structuri ale M.A.I. vor fi la datorie, zilnic, asigurând măsurile de ordine publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că prezenţa efectivelor în teren are, în principal, o componentă preventivă, care vizează limitarea acelor comportamente sau activităţi ce ar putea conduce la răspândirea virusului SARS-CoV-2. Totodată, ministrul a solicitat angajaţilor MAI, să acţioneze cu calm şi cu responsabilitate, dar să manifeste o atitudine fermă acolo unde se încalcă legea.