Papa Francisc: Migranții de pe mare trebuie ajutați

În rugăciunea adresată Maicii Domnului din această duminică, liderul catolicilor din lume transmite un mesaj de ajutorare pentru migranții care încearcă să treacă Marea Mediteraneană. Papa Francisc s-a rugat pentru victimele care au pierit între valuri, anunță presa Vaticanului.


Adresându-se credincioșilor adunați în Piața Sf. Petru din Roma pentru recitarea rugăciunii Regina Coeli, Papa Francisc și-a îndreptat gândurile către pierderea tragică de vieți, încă o dată, în Marea Mediterană. Ar trebui să ne fie rușine, a spus Papa, amintindu-și de cele mai recente 130 de victime.

Într-un apel din toată inima, Papa Francisc s-a asigurat de apropierea sa de acei oameni care „timp de două zile întregi au cerut în zadar ajutor. Ajutor care nu a venit niciodată”. Liderul religios a subliniat că aceia au fost oameni, vieți omenești care au pierit pentru că lumea nu a oferit sprijin, în această a treisprezecea tragedie.

Un moment de rușine pentru Europa

Ne rugăm pentru acești frați și surori și pentru atât de mulți care continuă să moară în aceste călătorii dramatice. Ne rugăm și pentru cei care pot ajuta, dar preferă să privească în altă parte”, a continuat Papa înainte ca rugăciunea să fie continuată în tăcere.

Mesajul Suveranului Pontif este unul cu greutate însă nesurprinzător. Papa Francisc s-a pronunțat în trecut în ajutorarea semenilor aflați în primejdie. Autoritățile italiene și europene sunt cele care se fac vinovate de suferința acelor oameni care încearcă să ajungă pe mare pe țărmurile Europei.