Maraton de vaccinare în București (7-9 mai)

După exemplul municipiului Timișoara, un alt maraton de vaccinare va fi organizat, de data aceasta în București. Autoritățile naționale au anunțat în acest sfârșit de săptămână organizarea unui astfel de eveniment, o locație sigură fiind parcarea Bibliotecii Naționale din capitala României, cei care doresc să participe având nevoie doar de cartea de identitate pentru a primi unul dintre zecile de mii de doze de vaccin disponibile.


Preşedintele CNCAV împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbătă că între 7 și 9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti, una din locații fiind Biblioteca Națională. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a a mulțumit duminică pentru acceptarea propunerii venite dinspre Minister.

Tipul de vaccin nu a fost anunțat, însă este foarte probabil ca cel produs de compania Pfizer să fie soluția pentru care se optează, la fel ca la Timișoara. Pentru campania maraton din București nu va fi nevoie de o programare prealabilă, prin prezentarea directă, cu o carte de identitate validă, aceste persoane vor fi vaccinate pe loc.

Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend.

Dr. Valeriu Gheorghiță

România va primi, luni 26 aprilie, cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, transportul constând în 725.400 doze, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 4.397.309 doze de acest tip de vaccin, 3.843.269 fiind deja utilizate.

Tot pe 26 aprilie, un număr de 40.800 de doze de vaccin Vaxzevria (produs de către AstraZeneca) sunt așteptate să sosească în București după care vor fi redistributie către centrele regionale. Din 15 februarie au fost recepţionate un total de 1.517.200 de doze, pentru imunizarea persoanelor fiind folosite 533.125.

Duminică au sosit ,pe cale terestră, 76.800 de doze din vaccinul Moderna. Din momentul demarării campaniei de vaccinare cu acest tip de produs, 560.400 de doze Moderna au fost recepţionate în țară, din care 395.601 au fost utilizate în România.