Consiliul Naţional al Elevilor pune la dispoziție o platformă gratuită de educaţie digitală în sprijinul elevilor ce susțin Evaluarea Națională sau Bacalaureatul

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat la finele săptămânii precedente o platformă de e-learning care vine în sprijinul elevilor ce susţin Bacalaureatul sau Evaluarea Naţională. În fiecare săptămână vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educaţiei, astfel încât elevii au acces facil și centralizat la subiectele și exercițiile necesare.


Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învăţământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reuşit să parcurgă şi să aprofundeze materia necesară pentru a susţine examenele naţionale, susține Consilul Național al Elevilor.

Mulţi elevi nu au avut acces la educaţie, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. Platforma este lansată într-un moment critic, pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual şi uşor pentru examenele naţionale. În săptămânile care urmează, elevii înscrişi pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive şi sfaturi privind învăţarea eficientă.

N-avem platformă de e-learning, aşa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi!

Rareş Voicu, preşedinte, Consiliul Naţional al Elevilor

Deşi conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) şi alin. (4), până la momentul actual acesta nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanţi să colaboreze cu voluntari, alți elevi, studenţi, profesori, pentru a crea o platformă utilă şi uşor de utilizat.

Platforma de e-learning vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziţie a materialelor necesare procesului de pregătire, unde elevul poate găsi lecţii prezentate schematic, la materii precum Limba şi literatura română, Matematică, Istorie şi altele. Platforma intitulată „Vreau la examen” este creată în colaborare cu grupul de iniţiativă VreauLa.

Ce oferă platforma gratuită?

Elevii se pot perfecţiona prin exerciţiile de tip grilă şi pot găsi, la secţiunea de „Tips & Tricks” câteva articole referitoare la concentrare şi învăţarea rapidă. CNE oferă drept exemplu câteva titluri: „Cum să înveţi mai uşor şi când este momentul oportun să o faci”; „Cum poţi învăţa singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”.

Toate beneficiile menționate anterior pot fi utilizate în mod gratuit de către orice elev. Cine dorește să folosească platforma Vreau la examen trebuie doar să se înregistreze la adresa: cne.vreaula.ro/login . În prezent, sistemul are 2.965 de utilizatori înregistrați. Fiecare elev îşi va putea urmări de-a lungul timpului propria evoluţie înaintea susținerii Examenului Național sau al Bacalaureatului.