Trei instanțe de judecată obligă WizzAir la reangajarea persoanelor concediate sub pretextul pandemiei în România

La începutul pandemiei de coronavirus în Europa, compania aeriană low-cost WizzAir a anunțat reducerea numărul de angajați cu aproximativ 1.000 (20% din personal la nivel global). Decizia din aprilie 2020 putea fi privită ca fiind necesară, având în vedere impactul major al pandemiei asupra industriei aeriene. Analizând însă acțiunile companiei, instanțele de judecată din România nu au fost de aceeași părere și au considerat nejustificate concedierile efectuate.


Filiala din România a cunoscutei companii de transport aerian low-cost nu este la primele problemele cu justiția, WizzAir fiind în trecut executată silit pentru discriminarea angajaților care au înființat un sindicat. Tribunalul București notează acum faptul că demiterea angajaților din 2020 nu s-a bazat pe motive reale și serioase, deoarece compania aeriană nu a reușit să demonstreze că avea dificultăți financiare majore. Printre altele, instanța subliniază că WizzAir a angajat după concediere 9 piloți pentru același post desființat în urmă cu două luni și jumătate!

Argumentul că nu exista o situație financiară dificilă este întărit de faptul că WizzAir a continuat să se extindă cu peste 15 baze noi, adăugând cel puțin 10 aeronave și 143 de rute aeriene, toate acestea fiind însoțite de o campanie masivă de recrutare (în Iulie 2020 se publicau anunțuri pentru a recruta însoțitori de bord pentru baza de la Bacău).

Pandemia folosită drept „paravan” pentru a scăpa de angajații „dificili”!

Într-un mesaj de solidaritate, CNS Cartel Alfa subliniază că reducerea numărului de angajați sub paravanul pandemiei a fost însă considerat de companie un moment oportun de a scăpa de angajații „dificili”, care nu se conformau cu ușurință cerințelor superiorilor, refuzând, de pildă, să lucreze în timpul zilelor libere. Lucrurile au ieșit la iveală când surse din media au intrat în posesia unei înregistrări audio în care șefii din companie discutau pe cine să concedieze. 

  • Conform unei publicații norvegiene, managerul detașamentului de zbor al companiei ar fi declarat: Știm cu toții personajele care sunt întotdeauna bolnave. Ajunul Crăciunului bolnav. Revelionul bolnav. Când întrebi dacă pot lucra într-o zi liberă – nu. (…) Mesajul pe care îl am este să fac curățenie. (… ) Merele stricate, afară cu ele!
  • În timpul unei ședințe interne, managerul detașamentului de zbor al companiei Wizz Air a spus că avem oportunitatea de-a face următorii zece ani de management mult mai ușor. Așa că vom ieși din această perioadă ca o forță de muncă mult mai unită, o forță de muncă care valorifică cultura WizzAir și care este ușor de gestionat. 
  • Același manager a menționat că piloții care sunt angajați printr-o agenție de recrutare olandeză nu trebuie să fie afectați de către concedierile planificate, pentru că „sunt foarte ușor de controlat, au doar 24 de zile de concediu și sunt incredibil de ieftini”.

În urma declarațiilor de mai sus, se înțelege că acea cultură WizzAir invocată se bazează pe maximizarea profitului cu orice preț posibil, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea drepturilor și sănătății angajaților. Conform unui pilot italian, asta înseamnă că firma își împinge piloții la limita umanului și îi descurajează să-și ia concediu medical. Cei care o fac pentru a se reface sunt considerați de companie ca fiind leneși sau nefiind performanți în poziția pe care o ocupă. „În aviație, este obligatoriu să fii apt pentru îndeplinirea misiunilor de zbor. Există riscul de a crea un mediu în care piloții nu îndrăznesc să se declare bolnavi de teamă că își vor pierde locul de muncă” , spune și Mircea Constantin din partea Flight Personnel Union Romania (FPU).

Tribunalele din București, Sibiu și Cluj-Napoca obligă WizzAir la reangajarea celor 4 piloți și 10 însoțitori de zbor.

Pe 14 aprilie 2021, companie este obligată de către Tribunalul București, Sibiu și Cluj-Napoca să reangajeze patru piloți și zece însoțitori de zbor. Această decizie nu este definitivă și poate fi atacată în apel de către WizzAir. Reprezentantul FPU România precizează că această decizie confirmă faptul că Wizz Air a folosit pandemia pentru a-și concedia muncitorii mai experimentați, care sunt și mai bine-plătiți, pentru a putea să angajeze oameni mai slab plătiți.