Universitatea din București: cursuri online gratuite de pregătire pentru Bacalaureat și admitere

Mai multe facultăți din cadrul Universităţii din Bucureşti (UB) oferă în mod gratuit, în mediul online, cursuri de pregătire a elevilor de clasa a XII-a pentru examenul de bacalaureat şi cel de admitere la facultate. Acestea sunt organizate de profesori univeristari, studenți și profesori din învăţământul preuniversitar, până în iunie 2021.


Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti organizează, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România – filiala Bucureşti (SSIR), cursuri de pregătire pentru proba de Istorie a bacalaureatului, adresate tuturor elevilor de clasa a XII-a, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 10:00 până la 12:30. Acestea se desfăşoară online pe pagina de Facebook a facultăţii, între 20 februarie și 29 mai 2021.

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează, în perioada 6 martie – 6 iunie 2021, pe platforma online Discord, o serie de cursuri de pregătire avansată pentru examenul de bacalaureat, pentru diferite concursuri de specialitate şi pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti. Cursurile vor fi organizate în zilele de sâmbătă (informatică) şi duminică (matematică), în intervalul orar 09:00 – 13:30. Participarea nu este condiţionată de vreo înscriere prealabilă.

Facultatea de Filosofie a UB va oferi elevilor, prin intermediul platformei online şi a aplicaţiei Bacopedia, o serie de modele de subiecte formulate pe baza cerinţelor de la bacalaureat la disciplinele Filosofie şi Logică, argumentare şi comunicare. De asemenea, cursanții își vor putea testa cunoștiințele în competiții cu ceilalți participanți.

Informaţii actualizate privind la structura şi programul cursurilor vor fi disponibile atât pe paginile de Facebook al fiecărei facultăți și al asociaților de studenți implicate în proiect, cât și pe website Universității din București.