Actele de rasism împotriva americanilor asiatici au crescut cu 1900%

Începând de anul trecut şi continuând până în prezent, odată cu creşterea cazurilor de coronavirus, au crescut şi cazurile de rasism în SUA. Anul trecut, când viața s-a schimbat atât de dramatic pentru toată lumea, experiențele rasiale de zi cu zi pentru americanii asiatici s-au intensificat la un nivel terifiant, astfel că aceştia trăiesc în frică constantă.


De la începutul pandemiei, crimele rasiste împotriva americanilor asiatici au crescut cu 1900%. Au fost întocmite peste 2800 de incidente rasiste și discriminatorii, aceste incidente fiind doar cele raportate. Populaţia asiatică se luptă cu două pandemii: COVID-19 şi rasism, înâlnind situaţii absolut şocante în SUA!

  • Clienți au fost refuzați.
  • Întreprinderile asiatico-americane au fost evitate.
  • Copii mici au fost înjunghiați în magazine.
  • O femeie a fost atacată cu acid.
  • Afacerile persoanelor asiatice au fost jefuite și devastate.
  • Persoanele asiatice au fost agresate constant.
  • Oameni ai acestui grup rasial au fost chiar uciși.

Unul din patru tineri asiatici americani a experimentat rasismul de când a început pandemia.

Chiar la începutul acestei luni (februarie 2021), în decursul unei săptămâni, un thailandez de 84 de ani a fost agresat și ucis, un filipinez de 61 de ani a fost tăiat pe față, o bunică vietnameză de 64 de ani a fost jefuită și agresată, iar un chinez a fost jefuit și ameninţat cu arme în fața propriei case.

Conform unei poziții oficiale a OMS noile boli at trebui denumite prin termeni descriptivi generici pentru a nu avea un impact negativ asupra vieții și asupra calităţii vieţii al unei anumite populații, cum este cea asiatică din SUA. Indignarea pe care o simt americanii asiatici atunci când discursul rasist rostit la scenă națională, este justificată. Frica pe care mulți americani asiatici au simţit-o şi continuă să o resimtă, este una confirmată de date.

Aceste acte continue de rasism impotriva asiaticilor nu sunt o noutate, iar virusul COVID-19 nu a creat acest rasism și frică, dar însă l-a resuscitat și augmentat la niveluri uriașe.

Datorită unor „lideri” care au etichetat în mod deliberat virusul drept caracteristic „unei etnii”, nu au creat decât mai multă ură împotriva persoanelor asiatice sporind daunele, în Statele Unite ale Americii se pare că rasismul este mai puternic ca niciodată și viziunea omogenă a asiaticilor este cât se poate de falsă şi ignorantă asupra unei populații compuse din 43 de grupuri etnice.

Din luptele împotriva opresiunilor rasiale nu lipsesc membrii comunităților afro-americane și hispanicii, din fericire asiaticii nu sunt văzuţi de aceştia ca fiind duşmani. În timp ce experiențele lor în societatea din SUA și nivelurile de opresiune sunt diferite, sistemul care îi oprimă nu este, deoarece problema supremaţiei albe pare a fi mereu motivul folosit de comunităţile rasiale.