Agențiile de informații din SUA trebuie să informeze Congresul despre fenomenul OZN până în vara anului 2021

O prevedere legală mai puțin cunoscută a fost aprobată în SUA la finele anului trecut. În momentul în care președintele Donald Trump a semnat în luna decembrie proiectul bugetar în care era inclus și ajutorul pentru combaterea coronavirusului, a început să curgă numărătoarea inversă de 180 de zile până când agențiile de informații americane trebuie să informeze membrii Congresului privind fenomenul OZN.

În mai puțin de 6 luni, comisiile de informații și servicii armate ale Congresului SUA, vor primi un raport neclasificat despre „fenomene aeriene neidentificate” sau OZN. Prevederea a fost inclusă într-una din secțiunile Legii de autorizare a serviciilor de informații pentru anul fiscal 2021.

Chiar dacă raportul prezentat în fața parlamentarilor trebuie să fie neclasificat, acesta poate conține o anexă clasificată.

Conform directivei comisiei de informații a Senatului, raportul trebuie să conțină analize detaliate ale datelor și informațiilor OZN colectate de Oficiul de Informații Navale, Forța Operativă pentru fenomene aeriene neidentificate precum și FBI. De asemenea, ar trebui să fie descris detaliat „un proces inter-agenții pentru asigurarea colectării în timp util a datelor și a analizei centralizate a tuturor fenomenelor aeriene neidentificate de raportare pentru guvernul federal”, desemnându-se un funcționar responsabil pentru acest proces.

În informările transmise Congresului, se dorește identificarea oricărei potențiale amenințări la adresa securității naționale pe care le-ar putea reprezenta aceste OZN-uri și evaluarea faptului dacă în spatele a astfel de activități să fie unul dintre adversarii SUA.