Ministrul Economiei trimite Corpul de control la Centrul Național de Învățământ Turistic, compania acuzată de 0 activitate dar buget de 13 milioane lei

Companie de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, CNIT ar fi trebuit să se ocupe din 2012 de cursuri pentru specializarea personalului din turism însă aceasta nu ar face nimic, însă primește un buget de 13 milioane de lei anual.

Ministrul Claudiu Năsui (USR PLUS) a trimis Corpul de control la companie pentru a obține un raport detaliat și a putea lua o decizie privind viitorul companiei. Centrului Național de Învățământ Turistic i se aduce o serie de observații care îi pun sub semnul întrebării existența:

  • a avut 0 activitate în intervalul 2012-2017;
  • din momentul înființării sale a organizat doar 3 cursuri și formând un număr de 47 de persoane;
  • numărul posturilor din companie a crescut, majoritatea fiind de conducere sau administrative;
  • salariul mediu din companie a ajuns la 19.500 lei pe lună;
  • cheltuielile de personal per individ format, în 2019, au ajuns la suma de 155.570 lei.

Bugetul de stat trebuie să înceteze să mai fie un sac fără fund pentru cei care ajung în fruntea unor astfel de companii cu singurul gând de a se îmbogăți, susține USR PLUS. Formațiunea a propus de mult timp desființarea sau reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor care deși sunt finanțate cu bani publici sau beneficiază de privilegii de la stat, nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci doar sinecuri pentru oameni conectați politic.