Fără târguri de Crăciun sau Revelion

Chiar dacă până la fetivitățile de Crăciun sau Revelion mai este o lună de zile, autoritățile anunță în tot mai multe orașe din România că nu vor organiza târgurile obișnuite din fiecare an. Astfel, se dorește ca oamenii să păstreze în continuare distanțarea socială (și fizică), iar obișnuitele degustări de mâncare sau vin fiert ce avea loc în aer liber vor trebui anulate.

La începutul săptămânii, președintele Klaus Iohannis a declarat pentru EuropaFM că „organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuși încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă și inoportună.” Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat anularea târgurilor în București încă din luna octombrie.

În Arad, administrația locală a decis anularea evenimentelor din cauza pandemiei de coronavirus încă în desfășurare, fiind pentru prima oară după 1989 când acestea nu vor mai avea loc. Primăria Arad a anunțat că iluminatul stradal special și împodobirea bradului de Crăciun va avea loc, iar orice spectacol specific sărbătorilor de iarnă va fi transmis prin intermediul internetului.

Aceste decizii arată că autoritățile naționale cât și cele locale nu se așteaptă ca până la sfârșitul anului să se ajungă la un număr semnificativ de redus al noilor cazuri de infectări astfel încât oamenii să se poată aduna din nou în locuri publice.