Tranzacţiile online de Black Friday monitorizate de ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis public un mesaj prin care informează că toate tranzacțiile online efectuate cu ocazia Black Friday vor fi monitorizate. Inspectorii au mai menționat că obligaţiile fiscale care se vor naşte în această perioadă de reduceri din volumele mari de vânzări nu trebuie eludate.

Black Friday, sau ziua reducerilor masive la multe produse a fost adoptată din SUA în lumea comerțului din România și a devenit repede foarte populară în ultimul deceniu. În contextul unor vânzări substanțiale în această zi (deseori prelungite în tot sfârșitul de săptămână), ANAF a ținut să reamintească nu doar companiilor care vând produse sub titlu de reduceri dar și firmelor de curierat care fac parte din acest concept de Black Friday că au obligaţia legală a verificării identităţii reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor.

Inspectorii antifraudă au prezentat și rezultele unor verificări făcute în perioada 1 septembrie – 6 noiembrie 2020 la 233 contribuabili care au efectuat comerţ electronic. În această operațiune au fost identificate abateri de la legislația financiară pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 608.157 lei.