Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele LGBTI

Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, în opoziție cu poziția oficială de până în prezent a Vaticanului. Dezvăluirea a fost făcută în documentarul „Francesco”, care a avut premiera în 21 octombrie la Festivalul de Film de la Roma.

Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante în societate. Conform lui Francisc acestea sunt problemele ale „celor care se află la periferiile existențiale”, menționând aici migranții, refugiații, săracii. Sunt abordate și rolul femeilor în societate dar și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBTI.

Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză

Papa Francisc

Papa a prezentat abordarea sa despre grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBTI. Acesta a spus clar că dorește și s-a implicat în susținerea unei legi a parteneriatului civil. În acest fel, persoanele LGBTI vor avea și el protecția legii de care se bucură celelalte persoane.