217 partide și alianțe electorale se vor întrece în alegerile locale din 27 septembrie

Ziua de 18 august este data limită pentru depunerea candidaturilor. În acest moment candidații arată că au susținerea a cel puțin 0,5% din cetățenii cu drept de vot din circumscripția în care se înscriu în competiția pentru alegerile locale din 27 septembrie. Ceea ce s-a aprobat deja sunt semnele electorale ale partidelor politice și alianțelor electorale ce se vor întrece pentru votul alegătorilor.

Cele mai multe dintre cele peste 200 de alianțe conțin Partidul Social Democrat. Astfel, nu doar în Arad PSD nu a ales să participe în alianță cu ALDE sau PNȚCD, ci și în multe alte unități administrativ teritoriale, fie în aceeași componență fie incluzând PRO România sau alte partide ca PPU-sl sau Partidul Republican. Nu puține sunt cazurile în care numele alese stârnesc confuzie sau zâmbete.

De la nume cum ar fi Alianța Social Liberală – ASL, Alianța pentru Bistrița-Năsăud, la denumiri precum Alianța PSD-PNȚCD, ALIANȚA pentru ȘANȚ, partidele politice și candidații acestora au găsit o formă prin care să se prezinte în fața alegătorilor sub o formă -cred aceștia- mai atractivă.

Nu doar partidul condus de Marcel Ciolacu a ales această strategie ci și PNL. În diverse contexte aceștia s-au aliat fie cu UDMR și PNȚCD cum este cazul la Hunedoara, fie cu PMP, sau USR-PLUS. Parcurgeți lista completă pe website-ul Autorității Electorale Permanente.