IGPR sancționează abuzurile șefului Poliției Bolintin DOAR temporar

Platforma Aresel! a făcut de curând o solicitare pentru a fi luate măsuri împotriva domnului Marian Costel Șerban, Comandant al Poliției Bolintin și bătăuș deja faimos în timpul stării de urgență. IGPR a trimis un răspuns care prevede o sancțiune temporară și care nemulțumește pe activiștii pentru drepturile omului.

Din răspunsul emis, aflăm că polițistului care a lovit oameni încătușați, la pâmânt și lipsiți de apărare i-au fost doar modificate raporturile de serviciu PENTRU O PERIOADĂ DETERMINATĂ. Acest lucru se traduce până când lumea uită de abuzurile sale asupra unor cetățeni imobilizați, lipsiți de apărare, sunt de părere cei de la Aresel.

Aceștia au trimis o scrisoare și Ministrului de Interne, domnul Marcel Vela, pentru a afla ce opinie are despre faptul că nu sunt luate măsuri reale împotriva unor șefi de poliție, abuzatori și rasiști dovediți. Reprezentantul PNL nu are însă timp de astfel de lucruri și își face poze ciudate pe internet. Așa că oamenii dornici să dea dovadă de solidaritate cu romii din Bolintin abuzați în perioada Paștelui și pentru a sancționa împreună, ca o comunitate, aceste derapaje atât acum cât și pe viitor, sunt invitați să transmită mesaje Ministerului de Interne la: petitii@mai.gov.ro .

Aresel! este o platformă civică, neafiliată politic, ce și-a propus mobilizarea și remobilizarea comunităților de romi, cu obiectivul de a combate rasismul și inegalitățile sociale, politice și economice dintre romi și restul populației. Grupul informal de activiști și activiste militează împotriva naționalismului șovin, rasismului anti-rom și xenofobiei.