Liège-Bastogne-Liège: Evenepoel câștigă din evadare, în timp ce favoritul Pogačar abandonează după o căzătură serioasă

Cursa de ciclism Liège-Bastogne-Liège a fost câștigată de Remco Evenepoel, o victorie solo, care i-a adus titlul pentru a doua oară consecutiv. Tadej Pogačar, aflat în bună formă în acest sezon, înregistrând succese în cursele speciale, a fost forțat să abandoneze.


Remco Evenepoel a câștigat cea de-a 109-a ediție Liège-Bastogne-Liège pentru al doilea an consecutiv cu un atac solo devastator. Campionul Mondial și-a revendicat al doilea Monument al carierei după ce l-a lăsat pe cel mai apropiat urmăritor al său, Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), la aproximativ 30 de kilometri depărtare.

Pe locul doi, în spatele rutierului de la Soudal-QuickStep, s-a plasat Pidcock care a câștigat sprintul în grupul de urmărire, cu Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) ocupând locul trei pe podium. Cicilstul britanic a recunoscut că nu a putut rămâne alături de Campionul Mondial atunci când acesta a pornit în atacul câștigător de la finalul cursei. Însă mergând în propriul ritm, a reușit să termine pe locul doi și să urce astfel pe primul său podium Monument. Este, de asemenea, cel mai bun rezultat al Marii Britanii vreodată la Liège și primul podium pentru Marea Britanie din 1988.

Cursa a fost parțial umbrită de accidentul favoritului Tadej Pogačar, acesta fiind forțat să abandoneze după 80 de kilometri. Aceasta a intrat imediat după căzătură în operație pentru a-i fi tratată fractura la încheietura mâinii. Echipa sa a confirmat că operația slovenului a fost reușită, iar acesta va călători acasă pentru a-și continua recuperarea.

PosRider TeamTime
01Evenepoel Remco Soudal Quick-Step06:15:49
02Pidcock Tom INEOS Grenadiers+ 01:06
03Buitrago Santiago Bahrain Victorious+ 01:06
04Healy Ben EF Education-EasyPost+ 01:08
05Madouas Valentin Groupama-FDJ+ 01:24
06Martin Guillaume Cofidis+ 01:25
07Benoot Tiesj Jumbo-Visma+ 01:37
08Konrad Patrick BORA-hansgrohe+ 01:48
09Skjelmose Jensen Mattias Trek-Segafredo+ 01:48
10Hirschi Marc UAE Team Emirates+ 01:48

Foto: Getty Images