Doi frați gemeni pe podiumul primei etape din Turul Franței la ciclism

Adam Yates (UAE Team Emirates) l-a învins pe fratele său geamăn Simon Yates (Jayco-Alula) și poartă primul tricou galben al Turului Franței, după finala etapei întâi a Marei Bucle, desfășurată în această ediție la Bilbao, în Țara Bascilor. Ultimul eveniment similar a avut loc în Turul Franței în 2011.


Frații gemeni au scăpat de un grup de elită format din 13 cicliști, în ultimii 9 km, urmând ca apoi Adam Yates să se îndepărteze de Simon pentru a câștiga victoria de etapă cu un avans 4 secunde. Adam s-a dovedit cel mai puternic al perechii când drumul a urcat din nou pe ultimul kilometru.

Nici nu știu ce să spun, am încercat să planificăm cățărarea pentru Tadej. Acesta a atacat, dar apoi a avut vânt în contră la coborâre. M-am întors din spate, apoi fratele meu a venit la mine și am început să lucrăm împreună. La început, nu am știut dacă ar trebui să lucrez cu el. Am întrebat la radio și mi-au spus: „Da, mergi.” Sunt fără cuvinte.

Adam Yates (UAE TEam Emirates)

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat sprintul pentru locul trei, cu 12 secunde în urmă, însă slovenul a trecut linia cu brațele ridicate. El sărbătorește victoria de etapă a coechipierului său și tricoul galben, desigur, dar va fi, de asemenea, încântat să fi obținut un bonus timpuriu de la campionul-apărător Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Unul dintre favoriți, Richard Carapaz, a fost prins într-un accident cu Enric Mas (Movistar), eveniment care a pus capăt speranțelor fiecărui dintre cicliști. Mas a fost forțat să abandoneze Turul din cauza unei accidentări la umăr, în timp ce Carapaz a stat câteva minute pe șosea, liniștindu-se după accident. Campionul ecuadorian a primit în cele din urmă o bicicletă nouă, a luptat cu durerea și a mers până la sosire în centrul Bilbao, dar a pierdut 15:24. La scurt timp după terminare, a vizitat camionul mobil cu raze X al Turului.

Foto: Getty Images Sport