Cu victoria din Paris-Roubaix, Van Der Poel câștigă al 4-lea Monument din carieră

Mathieu van der Poel a reușit să cucerească râvnitul titlu Paris-Roubaix. După ce a evitat o căzătură cu Degenkolb, iar rivalul direct Wout van Aert (Jumbo-Visma) a făcut pană, ciclistul lui Alpecin-Deceuninck a trecut linia de sosire cu 46 de secunde avans.


Competiția era una deschisă oricărui deznodământ cu câțiva zeci de kilometri înainte de finiș. După multiple căzători, favoriții erau încă în șa, iar finalul promitea un spectacol real. Pana pe sectorul Carrefour de l’Arbre, ultima secțiune de pavate, l-a scos însă din joc pe Van Aert. Chiar dacă a schimbat roata rapid, Van der Poel a accelerat în acel moment și s-a distanțat destul astfel încât să nu mai poată fi ajuns din urmă pe ultimii 15 km.

Căutând să reducă distanța și să se bată pentru primul loc, belgianul a forțat și a dus trena, permițându-i astfel lui Jasper Philipsen să își adune ultimele forțe pentru a îi răpi lui Wout și poziția secundă pe podium. Echipa Alpecin-Deceuninck a câștigat și „aurul” și „argintul” într-una din cele 5 curse Monument ale sezonului de ciclism.

Ghinionul nu a urmărit doare pe rutierii TJV, Peter Sagan (TotalEnergies) fiind forțat să abandoneze după o prăbușire timpurie. Campionul din 2018 a căzut puternic pe al doilea din cele 29 de sectoare pietruite, după puțin peste 100 km de curse. Accidentul a fost serios, Sagan zburând peste ghidon, luându-i mult timp să se ridice în picioare. Echipa sa a confirmat curând abandonul.