Philipsen a trecut primul linia de sosire în cursa demonstrativă din Japonia

Victoria în Criteriul Saitama a fost a belgianului Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). Cursa de promovare a Turului Franței a fost decisă la sprint, deși comentariile sportive critice cu competitivitatea reală în astfel de curse îl dădeau pe Vingegaard câștigător.


Philipsen, care a câștigat două etape în ediția 2022 a Turului Franței, inclusiv finala de pe Champs Elysées, a fost un ciclist popular al evenimentului demonstrativ. Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost mai rapid la sprintul final decât Jonas Vingegaard, care a ajuns pe locul secund, iar Geraint Thomas pe trei.

Cursa s-a desfășurat pe un circuit în jurul suburbiei Saitama, a metropolei Tokyo, fiecare tură ducându-i pe piloti printr-un public plin în arena JSports, unde Guns N’ Roses se pregătea să concerteze în seara competiției. Demonstrația i-a prezentat pe veteranii recent pensionați, Vincenzo Nibali și Alejandro Valverde, într-o evadare care a durat până la 10 km înaintea liniei de finiș. În trecut, spaniolul de la Movistar a câștigat această cursă.

Thomas a fost pe ultima sută de metri alături de Vingegaard și Philipsen, aceștia urmărind dacă plutonul se apropie prea mult în spatele lor. Belgianul ar fi câștigat convingător în orice scenariu normal și așa a fost și în Japonia. Mai devreme în cursul zilei, Jumbo-Visma a fost în fruntea probei de contratimp pe echipe, cu Vingegaard alături de Steven Kruijswijk și Sepp Kuss.