Turul Franței a debutat cu victoria lui Lampaert la contratimp

Lampaert uimește la debutul ediției din 2022 a Turului Franței cu o victorie într-o etapă de contratimp. Prezența favoriților nu l-a intimidat pe ciclistul de la QuickStep-AlphaVinyl care a fost cel mai rapid pe traseul de 13,2 km. Pozițiile de argint și bronz au fost totuși ocupate de Wout Van Aert (Jumbo Visma), respectiv Tadej Pogacar (UAE).


Principalul favorit la succesul primei etape din Copenhaga era campionul mondial la contratimp în ultimii doi ani, Filippo Ganna. Acesta a și scos cel mai bun timp pe traseu, fiind în cele din urmă devansat cu 3 secunde de Tadej Pogacar (UAE), care la rândul său a fost întrecut cu două secunde de Wout Van Aert (Jumbo Visma).

Lampaert a avut parte și de puțin noroc într-o etapă marcată de vreme ploioasă și câteva căzături drept consecință, pentru că intemperiile s-au mai domolit în partea secundă a cursei. Belgianul a pedalat foarte bine și a trecut linia de finiș înregistrând 15 minute și 17 secunde, cu 5 secunde mai repede decât rutierul de la Jumbo Visma.

Foto principală: MADS CLAUS RASMUSSEN / Ritzau Scanpix / AFP via Getty Images