Asumarea creșterii ritmului de absorbție a fondurilor europene, subliniată de către senatorul Sergiu Vlad

Creșterea ritmului anual de absorbție a fondurilor europene a fost asumată de către reprezentanții USR PLUS. Senatorul de Arad, Sergiu Cosmin Vlad, prezintă datele publicate de către Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și subliniază faptul că reprezentanții partidului s-au ținut de cuvânt.


În doar primele șase luni ale anului, România a atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât în aceeași perioadă din anii precedenți. Astfel, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, peste 1.000.000.000 de euro au fost plătiți beneficiarilor și trimiși la Comisia Europeană, iar 850 de milioane au fost deja rambursați și au intrat în România.

Foto: Sergiu Cosmin Vlad (USR PLUS)

Reprezentantul Aradului în Senatul României arată că datele nu sunt simple cifre, ci că acești bani sunt investiții în oameni și comunitățile din țară.

Mai mult decât atât, conform ministrului Ghinea, la execuția bugetară s-au utilizat 70% din sumele alocate ministerului pentru acest an, prin urmare acesta va solicita o suplimentare de buget pentru a putea avansa cu plățile.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al Senatorului Sergiu-Cosmin Vlad, membru al grupului USR PLUS din Parlamentul României.