Picnicul, alternativă la Grătarul de 1 Mai?
Poate mai mult ca niciodată, ultimul an a făcut pe mulți oameni să se gândească de două ori la sănătatea lor. Odată cu pandemia și restricțiile de mișcare, tot mai multe persoane au analizat cât de puțin s-au bucurat de posibilitățile de a face mișcare, în oraș sau în natură. Dacă în 2020 sărbătoarea de 1 Mai a venit prea devreme pentru ca reflecția de mai sus să se poată dezvolta corespunzător, în prezent cetățenii din România pot opta pentru o alternativă mai sănătoasă, cum este picnicul.
Definit drept o masă servită în comun în aer liber, fie într-un parc sau într-o pădure, picnicul ofertă posibilitatea bucuriei de spațiu verde și degustarea mâncării alături de familie sau prieteni. Comparativ cu tradiționalul Grătar de 1 Mai secretul unui picnic de succes este simplitatea. Plus planificarea atentă și împachetarea corespunzătoare. Dacă în cazul grătarului „la iarbă verde” esențială este cantitatea de mâncare și carne, când vine vorba de picnic centrale sunt degustările mici și variate.
Cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea oamenilor este să presupună că felurile de mâncare care funcționează bine acasă vor fi la fel de bune în aer liber. Nu merită așadar să vă concentrați pe preparatele obișnuite pe care le găteații în bucutărie. Pentru un picnic reușit porțiile mici, legumele feliate, prăjiturile mici sau produsele la borcan sunt întotdeauna opțiunea potrivită. De asemenea, puteți face niște salate simple de paste sau cartofi, în cantități reduse, pe care le puteți savura împreună cu ceilalți.
Pe lângă alegerea unei pături îndestul de mare pentru toată mâncarea și participanți, aveți grijă și la vesela implicată într-o astfel de ieșire. Este preferabil să folosiți farfurii și tacâmuri de unică-folosință pe care să le reciclați ulterior. Spălați-vă întotdeauna mâinile înainte de a pregăti mâncarea și înainte de a mânca. Dacă credeți că este posibil să nu fie disponibilă apă curată, luați cu dumneavoastră șervețele umede sau alte soluții de dezinfectat. Dacă ați gătit mâncăruri cu carne, asigurați-vă că produsele nu au stat mai mult de două ore (sau o oră dacă este foarte cald afară) înainte de a le consuma.
Sandvichuri cu diferite tipuri de pâine și conținut divers sunt preferatele multor persoane care merg deseori la picnic. Tăiați-le dinainte în porții care pot fi luate cu degetele. De obicei, la capitolul băutură, se preferă sticle individuale pentru fiecare participant însă dacă sunt multe persoane prezente, se recomandă o sticlă mare și mai multe pahare. Pentru desert, ignorați dulciurile delicate care vor fi zdrobite prea ușor pe drum, optați pentru deserturi robuste care să reziste călătoriei. Și fructele proaspete sau o salată de fructe gata pregătită este bună ca desert. Țineți minte, într-un picnic nu contează cantitatea de mâncare ingerată ci savurarea acesteia înconjurați de natură.