Podium complet pentru Ineos Grenadiers în Turul Cataluniei, titlul fiind câștigat de Adam Yates

Câștigătorul ediției din 2021 al Volta a Catalunya este Adam Yates cu un timp total de 26 ore, 16 minute și 41 de secunde la finele celor 7 etape în regiunea autonomă a Spaniei. Podiumul a fost completat de colegii de echipă a britanicului, Richie Porte cu 45 de secunde în urmă, respectiv Geraint Thomas cu 49 de secunde.


La începerea ultimei etape din Barcelona, Adam Yates se menținea în conducerea clasamentului general. La linia de finiș a ajuns al nouălea, într-un grup compact cu ceilalți favoriți, menținându-se pe prima poziție și câștigând turul Cataluniei. La clasamentul general, veteranul spaniol Alejandro Valverde (Movistar Team) a fost aproape de a-și face loc între primii trei însă câteva secunde l-au despărțit de bronz.

Victoria pentru echipa britanică a fost posibilă pentru că cicliștii Ineos Grenadiers au păstrat controlul grupului, fără să lase amenințări majore să se formeze la adresa conducătorului de clasament. Performanța echipei în Volta a Catalunya nu a mai fost atinsă de 51 de ani, când în 1960 podumiul a fost ocupat de Miguel Poblet și echipa Ferrys.

Belgianul Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a ieșit învingător în etapa finală după o evadare împreună cu Matej Mohoric (Bahrain Victorious) la o distanță de 40 km înaintea finalului. Pe ultima cățărare cu 5 km până la finiș, rutierul de la Lotto Soudal l-a lăsat în urmă pe adersarul său direct.

În Turul Cataluniei și Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) și-a adjudecat prima victorie a sezonului în penultima etapă, în sprintul de la finiș. Slovacul a fost confortabil cel mai rapid în sprint, învingându-l pe Daryl Impey (Israel Start-Up Nation) și Juan Sebastian Molano (EAU Team Emirates) în a doua și a treia poziție.