Schachmann câștigă Paris-Nisa 2021, după ce Roglič a căzut de două ori în ultima etapă

Surpriză de proporții în cursa clasică de ciclism Paris-Nisa, ediția 2021 fiind adjudecată de Maximilian Schachmann (GER) de la echipa Bora-Hansgrohe, după ce Primoz Roglič, cel care a ocupat prima poziție a clasamentului în ultimele etape a căzut.


Germanul a obținut un timp total de 28:49:51, fiind urmat la sub jumătate de minut de ceilalți competitori. Maximilian Schachmann 🇩🇪 și-a adjudecat medalia de aur, echipa Kazahstanului completând celelalte două poziții de pe podium, cu Aleksandr Vlasov 🇷🇺 medalia de argint, iar Ion Izagirre 🇪🇸 cea de bronz.

Deși cursa părea câștigată de Roglic, care declarase după victoria din etapa regină că parcursul în această clasică i se pare ușor, cele două căzături suferite și-au spus cuvântul, iar slovenul a pierdut din nou un titlu important în ultima etapă, la fel cum s-a întâmplat și în ediția din 2020 a Turului Franței.

Cu 52 de secunde în fața germanului înaintea celei de-a opta și ultima etapă, slovenul a căzut pe o coborâre, fiind rănit la șold, iar a doua oară nu a putut să revină rapid în cursă din cauza unor defecțiuni la lanț ce l-au obligat să schimbe bicicleta. Cei din fruntea cursei au profitat de această neșansă a lui Roglič și au încercat să câștige secunde și în cele din urmă să obțină victoria finală. Rutierul de la Jumbo-Visma s-a clasat pe locul 56 cu 3 minute și 8 secunde în urma primilor, respectiv locul 15 în clasamentul general.

Ultima etapă a fost câștigată de danezul Magnus Cort de la EF Education-Nippo, urmat pe podium de francezul Christophe Laporte (Cofidis) și Pierre Latour (Total Direct Energie). Aceștia nu au avut vreun cuvânt de spus în clasamentul general, care arată în felul următor:

1Maximilian Schachmann (DE) Bora-Hansgrohe28:49:51
2Aleksandr Vlasov (RUS) Astana-Premier Tech0:00:19
3Ion Izagirre Insausti (SPA) Astana-Premier Tech0:00:23
4Lucas Hamilton (AUS) Team BikeExchange0:00:41
5Tiesj Benoot (BE) Team DSM0:00:42
6Guillaume Martin (FRA) Cofidis0:01:14
7Jack Haig (AUS) Bahrain Victorious0:01:18
8Matteo Jorgenson (USA) Movistar Team0:01:29
9Aurélien Paret Peintre (FRA) AG2R Citroën Team0:01:31
10Gino Mäder (SWI) Bahrain Victorious0:01:32