Sergiu Cosmin Vlad, desemnat unul din cei 4 chestori ai Senatului României

Senatorul arădean Sergiu Cosmin Vlad (USR PLUS) a fost desemnat să ocupe poziția de chestor în Senatul României, pentru legislatura 2020-2024. Acesta va fi responsabil de controlul financiar și bugetul acestei camere a Parlamentului.

Sunt onorat de încrederea acordată și totodată sunt decis să mă achit cât mai bine de îndatoririle primite. Debutez în această legislatură cu speranța că voi reuși, alături de colegii din USR PLUS, să aducem profesionalism și transparență în legislativ.

Sergiu Cosmin Vlad (USR PLUS), senator

Prin desemnarea sa, Vlad va face parte din Biroul Permanent al Senatului, având ca atribuții: verificarea modului de gestionare a patrimoniului Senatului, exercitarea controlului financiar, prezentarea Senatului a proiectului de buget și încheierea exercițiului bugetar anual, dar și asigurarea menținerii ordinii în sediul instituției.

Senatorul se pronunță nerăbdător să se încheiem procedurile prin care se stabilește componența comisiilor parlamentare, pentru a putea începe ceea ce el și colegii săi din USR PLUS și-au propus atunci când au cerut mandatul românilor și anume „modernizarea României, creșterea nivelului de trai al celor care locuiesc aici.

Celelalte persoane care ocupă poziția de chestor în Biroul Permanent sunt Mirea Siminica (PSD), Bumb Sorin-Ioan (PNL) și László Attila (UDMR).