Turul Italiei la ciclism, câștigat de Tao Geoghegan Hart (de la INEOS Grenadiers)

Asemeni Turul Franței și în Giro ultima probă de contratimp a decis învingătorul. Înaintea ultimei etape, atât Tao Geoghegan Hart cât și Jai Hindley aveau același timp. Totul s-a jucat pe cine este mai rapid în ultima cursă de 15 kilometri, iar Turul Italiei la ciclism a fost câștigat de britanicul de la INEOS Grenadiers.

Deși în urmă cu câteva etape, tricoul roz era adjudecat de către Joao Almeida, parcursul cicliștilor în munți a făcut diferența. Aici întreaga echipă INEOS a depus eforturi ca Tao să aibă o șansă la titlu, după ce favoritul lor Geraint Thomas a fost forțat să abandoneze în prima parte a Turului din cauza unor căzături. Rohan Dennis, coechipierul lui Geoghegan Hart merită aprecieri pentru performanțele din penultima etapă, care l-au adus mai aproape de britanic de câștigarea Il Giro.

Toată cariera mea am visat să fiu între primii 5 într-un circuit de asemenea magnitudine”, a declarat tânărul ciclist după ce adversarul său direct Jai Hindley a trecut linia de finish cu 39 de secunde întârziere. Hindley (Sunweb) s-a poziționat pe locul 2 în clasamentul general și este mândru de cum a rulat echipa sa, sperând că rezultatele din Italia sunt doar un pas în direcția bună în care se îndreaptă. Locul 3 este ocupat tot de un ciclist de la Sunweb, Wilco Kelderman, la 1minut și 29 de secunde în urma campionului.

Când directorul mi-a spus să nu îmi asum riscuri în ultima parte a contratimpului am înțeles că eram aproape de victorie”, spune Geoghegan Hart. Etapa de contratimp a fost câștigată tot de un ciclist de la INEOS, Filippo Ganna, care s-a declarat mai bucuros pentru victoria colegului său, în care a avut toată încrederea că va reuși.

Arnaud Demare (GroupamaFDJ) a câștigat Tricoul Ciclamino pentru cel mai bun sprinter. Acesta a declarat că a avut un Giro extraordinar cu 4 victorii și „un sezon extraordinar cu 14 victorii în diverse condiții.”