Turul Flandrei a fost câștigat de Mathieu Van Der Poel

Ciclistul din Țările de Jos și-a adjudecat ultima cursă clasică din anul 2020, într-un sprint de final spectaculos cu rivalul său belgian. Van Der Poel a câștigat la o distanță de nici o roată Turul Flandrei în fața lui Wout Van Aert.

Începută, la fel ca Turul Valoniei, fără prea multe informații oferite publicului privind ruta pe care cicliștii vor parcurge faimoasa cursă care nu a fost oprită nici în 1941 când Europa se afla în război. Cu 45 de km înainte de final, unul din favoriții evadării, Julian Alaphilippe, campionul mondialelor, a picat după ce nu a fost atent și s-a izbit de o motocicletă care încetinise. În cursă au mai rămas Van Aert și Van Der Poel.

Rutierul de la Jumbo Visma nu a reușit să îl bată pe cel de la Alpecin Fenix în ultimii 200 de metri când au pornit sprintul final. Până în acel punct, cei doi s-au urmărit reciproc, nici unul dintre ei neinițiând un atac. A fost nevoie de un photofinish pentru a arăta definitiv că Van Der Poel a trecut primul linia și astfel a marcat prima sa victorie într-o cursă monument.

Pe locul al treilea a ajuns Alexander Kristoff de la UAE Team Emirates. Cu anularea Paris-Roubaix, programată inițial pentru duminica viitoare, cursele speciale au luat sfârșit în acest an. Se așteaptă finalul la Giro și debutul Vuelta, însă cu numărul cazurilor de coronavirus în creștere, nu se știe dacă aceste lucruri vor mai avea loc conform calendarului inițial.

Foto: Getty Images