Grevă a controlorilor de tren din Franța: rambursare de 200% a biletelor anulate

Călătorii ale căror trenuri au fost anulate pentru weekendul de Crăciun din cauza unei greve a controlorilor din Franța vor fi rambursate dublu față de valoarea biletului, au anunțat miercuri reprezentanții comaniei feroviare.


SNCF promite călătorilor că își pot schimba biletele online gratuit, în cazul în care trenul lor inițial este anulat, fără a fi nevoiți să plătească vreo diferență de preț sau taxe de schimb, cu condiția să găsească locuri în trenurile care acum sunt aproape pline pentru sfârșitul de săptămână dinaintea Crăciunului.

Vreau să îmi cer scuze în numele companiei”, a declarat miercuri dimineață Christophe Fanichet, CEO al SNCF Voyageurs, pentru Franceinfo. Acesta a declarat că această grevă ar costa câteva zeci de milioane de euro pentru SNCF.

Ssuma biletului oferită de SNCF pe lângă rambursarea totală a acestuia se va face sub formă de voucher. În mod evident, 100% din bilet este rambursat în numerar sau transferat în contul bancar de unde a fost plătit, iar restul de 100% va fi transmis prin e-mail sub formă de voucher SNCF.

Greva, pe care sindicatele SNCF nu au convocat-o în mod deschis, dar pentru care au lăsat preaviz, va provoca anularea a aproximativ unul din trei trenuri în acest weekend, în principal TGV.

Vineri două din trei TGV-uri ar trebui să circule pe axele Atlanticului și Mediteranei, iar unul din două trenuri pe axa Nord. Naveta Paris-Lille va fi menținută la cote aproape normale. Trei TGV Est din patru vor circula. TGV-urile dintre stațiile provinciale vor fi cele mai afectate.