Evenpoel câștigă pentru a doua oară Clasica San Sebastian

Tânărul ciclist belgian nu dezamăgește după victoria de anul acesta din Liege-Bastogne-Liege și îmbracă, pentru a doua oară în cariera sa, basca de câștigător în cursa clasică San Sebastian, unde s-a impus cu 3 minute față de locul secund.


Efortul individual de 44 km a început după ce s-a îndepărtat ușor de Simon Yates când traseul a început să urce. Apoi a depășit și lăsat în urmă o grămadă de urmăritori în decurs de o oră, în timp ce parcursul spre finalul din centrul orașului semăna cu o cursă contra-timp.

Când în vârstă de doar 19 ani, tânărul ciclist al lui Quick-Step a obținut victoria remarcabilă în 2019 și a urcat pe scena mondială, mass-media belgiană a început să-l intituleze „următorul Merckx”. Și cu această performanță din 2022, practica continuă.

Mulțumiri imense întregii echipe pentru munca uimitoare de astăzi, mândru că o încheiem!! Acum concentrarea este pe pregătirile pentru La Vuelta!

Remco Evenepoel
Podiumul

Ciclistul belgian se declară bucuros cu această performanță, după un antrenament de durată, iar victoria îi permite să dăruiască una păriniților, iar cealaltă să o păstreze pentru el. Urmează participarea în Turul Spaniei, unde dorește să impresioneze din nou. Având în vedere că alți cicliști de renume, cum ar fi Primoz Roglic, nu vor participa în ediția 2022 a La Vuelta, s-ar putea ca tânărul belgian să aibă un cuvânt important de spus!