Călătorie muzicală pe Dunăre cu pianistul Rudolf Meister pe scena Ateneului Român

Filarmonica George Enescu, în colaborare cu Asociaţia pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg, propune publicului din Bucureşti sâmbătă, 28 mai 2022, la ora 19:00, în sala mare a Ateneului Român, recitalul pianistul german RUDOLF MEISTER, ce are loc în cadrul proiectului „Călătorie muzicală pe Dunăre – de la Pădurea Neagră la Marea Neagră”, proiect realizat cu sprijinul Baden-Wurˆrttemberg Stiftung, prin programul „Perspektive Donau”.


Pornind de la convingerea că muzica, sau arta în general, stabileşte punţi trainice între ţări, între popoare, între oameni, Asociaţia pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg organizează Festivalul internaţional de muzică clasică Călătorie muzicală de-a lungul Dunării – De la Pădurea Neagră la Marea Neagră. Scopul principal al proiectului este de a scoate în evidenţă aspectele comune ale culturii popoarelor din această zonă, marea lor varietate şi vitalitate şi realizarea unui schimb cultural între artiştii şi muzicienii din acest areal.

Pentru noi, realizarea festivalului tocmai în vremuri atât de tulburi, cu pandemie, război, crize, este un semn de normalitate, de rezistenţă prin cultură.

Josif Herlo, preşedintele Asociaţiei pentru Literatură, Muzică şi Artă „Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român, de Marţi până Vineri între 12:00 și 19:00, plata doar în numerar. Sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

Considerat „unul dintre cel mai importanţi pianişti ai generaţiei sale, Rudolf Meister a concertat alături de peste 40 orchestre din întreaga lume, iar activitatea camerală include colaborări cu muzicieni renumiţi, cum sunt Ulf Hoelscher, Viviane Hagner, Marco Rizzi sau Istvan Vardai. În turneele sale, a cântat la Lincoln Center (New York), Tokyo Bunka Kaikan şi Teatrul Metropolitan din Tokyo, Centrul Artelor din Seoul, ABC-Hall (Sydney), Salle Gaveau (Paris), Musikverein şi Konzerthaus din Viena, sala Filarmonicii din Berlin şi Festival Hall din Baden-Baden. De asemenea, artistul a fost invitat la festivalurile Rheingau şi Schleswig Holstein.

De la vârsta de 26 de ani, Rudolf Meister a fost numit profesor la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Mannheim, după ce a fost asistentul lui Paul Badura-Skoda la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena. Din 1997, a preluat conducerea Academiei de Muzică din Mannheim, fiind cel mai tânăr rector din Germania la acea dată.

Filarmonica George Enescu

Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român

RUDOLF MEISTER – pian

Program
Frank Martin – Opt preludii
Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 32, în do minor, op. 111; Sonata nr. 23, în fa minor, op. 57, Appassionata