„Cel mai nou mod de a spune celor dragi: Paște Fericit”

Cu ocazia sărbătorilor pascale din 1997, prima telefonie mobilă din România se lansa pe piața autohtonă. Astfel, cei care doreau să fie în pas cu cele mai noi tehnologii în materie de telecomunicații, puteau să facă acest lucru cu ajutorul CONNEX.


La data de 15 Aprilie 1997, Mobifon se lansează, sub brandul CONNEX, drept primul operator de telefonie mobilă din România dar și din lume care şi-a lansat serviciile în doar 135 de zile de la aprobarea licenţei (1997). Aceasta a reprezentat și prima companie din România care a introdus Serviciul de Relatii cu Clienţii, primul operator GSM din țară care a lansat serviciul de mesaje scurte (SMS) un an mai târziu, în 1998, alături de serviciile de date și fax.

Layout din campania de lansare (tipărită) a primului operator GSM din România
Sâmbătă, 26 aprilie 1997 – cotidian România Liberă

În același an este dezvoltată și prima identitate a CONNEX, numele, sigla și sloganul (CONNEX. LUMEA E A TA) fiind create de agenția de publicitate Ammirati Puris Lintas (actualmente Lowe & Partners). În 2000 compania atinge borna de un milion de clienți, pentru ca în anul 2002 numărul de utilizatori îl depășește pe cel al telefoniei fixe. La acel moment, Connex deținea 2,33 milioane de clienți, fiind lider de piață.

În 2002, CONNEX introduce serviciul GPRS la cartelele reîncărcabile.

Din 2005 compania de telefonie și brandul aferent au fost achiziționate de Vodafone. Realizată la 1 iunie 2005, aceasta a fost percepută drept cea mai mare tranzacție din România ultimilor 15 ani, fiind estimată la câteva miliarde USD.

Nu a avut însă loc o schimbare de brand bruscă. Începând din noiembrie 2005, s-a impus o perioadă de tranziție de 6 luni pentru înlocuirea numelui Connex cu Vodafone, prin inițierea campaniei „Connex și Vodafone Împreună”. Această campanie s-a realizat în 3 etape, pornind cu schimbarea siglei, apoi s-a modificat denumirea din Connex în Connex-Vodafone (concomitent cu introducerea culorii noului brand în reclame), încheiând cu renunțarea definitivă la numele Connex și lansarea oficială a Vodafone România, pe 26 aprilie 2006. Ultima etapă a consemnat și modificarea numelui companiei din Mobifon S.A. în Vodafone România S.A.