Un nou proiect de blocuri între case în Arad. Locuitorii reacționază!

Locuitori ai cartierului Micălaca atrag atenția asupra unei situații inoportune în zona lor. Aceștia solicită sprijinul consilierilor locali municipali din Arad în respingerea planului de construire a unor blocuri între case în zona străzilor Păstorului, Lipovei, Podgoriei, Amurgului.


Într-o scrisoare deschisă aceștia expun motivele pentru care consideră inoportun faptul că un dezvoltator ar dori să construiască locuințe colective cu regimul de înălțime P+2E, P+2E+M și P+3E+M, într-o zonă în care acum nu există decât case în împrejurimi și teren gol!

Cei aproape 100 de locuitori din zonă au sesizat deja Primăriei Arad că aceste construcții se află în spatele curților caselor de pe strada Păstorului. Municipalitatea se dovedește însă a fi „simplu intermediar” pentru dezvoltatorul imobiliar, în loc să apere arădenii.

Foto: Loïc Dayant

Cetățenii din Micălaca subliniază că nu insistă pe aspectul de legalitate, „știind că Aradul a suferit la acest capitol în ultimele decenii, fiind ridicate construcții în condiții cel puțin dubioase”, ci pe cel al neoportunității unor astfel de blocuri. Nu doar în Micălaca ci și în alte cartiere din oraș (Grădiște, Aradul Nou etc)!

Mai mult decât atât, un argument important este că sumele investite de locuitorii din zonă pentru
a avea intimitate și a beneficia de liniște pe strada noastră vor fi practic anulate de către noua
„investiție” de blocuri. Nu se poate ca drepturile proprietarilor existenți să fie încălcate de către
cei care vor să facă un profit ușor.

Semnatarii scrisorii deschise solicită consilierilor locali municipali să se gândească la aspectele menționate și la confortul arădenilor ce locuiesc în zonele afectate de noile construcții, drumuri și șantiere ce se vor deschide și să respingă aprobarea PUZ-ului menționat.