Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (FOTO)

O festivitate impresionantă care a onorat originea grecească a Jocurilor Olimpice cât și viitorul printr-un spectacol cu drone. Nu a lipsit defilarea delegațiilor naționale a sportivilor ce vor concura între 23 iulie și 8 august la Tokyo pentru una dintre medaliile de aur, argint sau bronz. Și desigur, aprinderea flăcării olimpice!


Ediția 2020 a Jocurilor Olimpice a început cu un montaj video în care au fost prezentate pregătirile organizatorilor, iar apoi au fost aprinse artificiile, spre surprinderea tuturor. Inelele simbolice, de 4 metri în diametru, au fost confecționate din lemnul copacilor plantați din semințele aduse de sportivii care au participat la Jocurile din Tokyo 1964. Împăratul Japoniei Naruhito, prezent la ceremonia din prezent a fost în tribuna organizatorilor și la ediția de acum 57 de ani.

A avut loc și un moment de reculegere în amintirea celor dispăruți dintre noi din cauza COVID-19, organizatorii transmițând că Jocurile Olimpice reprezintă speranța omenirii că împreună se va trece și peste acest moment. Drapelul Jocurilor a fost adus în scenă de către atleți care au activat în timpul pandemiei ca muncitori esențiali în comunitățile lor. Tot în momentele de început s-a transmis mesajul că toți cei de pe planetă suntem interconectați.

Într-o acțiune impresionantă de tehnologie, un total de 1.824 de drone au format în aer globul pământesc. După defilarea tuturor delegațiilor naționale s-a organizat un moment de celebrare a pictogramelor umane reprezentând fiecare sport olimpic, pictograme ce au fost introduse ca un element permanent al Jocurilor la ediția din 1964.

Flacăra Olimpică, aprinsă în martie 2020 și ținută astfel în drumul său spre Tokyo, a fost adusă în punctul final de pe stadion de către Naomi Osaka, jucătoare de tenis de rang mondial. Aceasta a declarat că fără îndoială, a fost cea mai mare realizare și onoare pe care le va avea vreodată în viața sa. „Nu am cuvinte pentru a descrie sentimentele pe care le am acum, dar știu că în prezent sunt plină de recunoștință! Vă iubesc și vă mulțumesc”, a transmis Osaka via Twitter după experiența inedită.

Foto: Getty Images

Festivitatea a avut loc vineri chiar dacă competițiile au început deja de miercuri, 21 iulie, cu primele meciuri din turneele feminine de softball și fotbal, bifându-se deja un record când Marta Vieira da Silva (Brazilia) a fost prima persoană care înscrie un gol la 5 ediții diferite ale Jocurilor Olimpice și care a marcat la 5 Cupe Mondiale de Fotbal consecutive. Pentru România, primele medalii de aur sunt așteptate sâmbătă de la Ana Maria Popescu, singura medaliată cu aur (scrimă) din delegația țării, precum și de la Laura Ilie (tir) care este cotată cu mari șanse să câștige medalia mult râvnită.

Foto: Twitter/@Olympics