Turul Ciclist Al Sibiului 2021 a fost câştigat de Giovanni Aleotti

La fel ca în ediţia din 2020, BORA s-a impus în Turul Ciclist al Sibiului din acest an. Câştigătorul la general Giovanni Aleotii a împărţit scena din ultima etapă cu colegul său, Pascal Ackermann.


Ultima etapă a ediției actuale i-a purtat pe ciclişti până în preajma Câmpiei Libertății, la Blaj. Singura etapă de peste 200 de kilometri, etapa a treia a trecut prin Copșa Mică, Mediaș, Blaj, Miercurea Sibiului înainte să revină la Sibiu pentru finishul din Piața Mare. Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) s-a impus în runda finală după ce l-a depăşit pe Eduard Grosu, pornit în sprint cu 150 de metri înainte de final.

La clasamentul general însă nu a contat, Turul fiind câştigat de Giovanni Aleotti de la echipa BORA. Pe locul secund s-a poziţionat Michal Schlegel (Elkov Kasper Czeh Cycling Team) și Fabio Aru (Team Qhubeka Nexthash).

Ediţia din 2021 a Turului a început sâmbătă cu tradiţionalul prolog de contratimp. Şi acela a fost câştigat de Ackerman, rutierul german purtând primul trico galben al cursei în acest an.