Președinta Comitetului Tokyo 2020: Jocurile Olimpice se vor desfășura fără altă amânare

Amânate din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice care trebuiau să se desfășoare la Tokyo în 2020, sunt sub presiunea publicului japonez să fie amânate din nou. Deja spectatorii internaționali au fost excluşi de la participarea la Jocuri, iar în prezent se pune problema dacă autoritățile vor permite ca spectatorii din Japonia să aibă acces pe stadioane. În acest context, președinta Comitetului Olimpic precizează că în opinia organizatorilor, competiția internațională nu mai poate fi amânată.


Aflându-se în fața unor sondaje de opinie care indică că majoritatea populației din Japonia dorește amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice, preşedinta Comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat presei internaționale că exclude o anulare sau o altă amânare a competiției.

Aflându-se într-un așa-zis val 4 de infectări cu COVID-19, pe fondul unei vaccinări de numai 8% din populație, autoritățile naționale dar și cele locale din Japonia sunt reticente în a permite desfășurarea Jocurilor cu public. În timp ce Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, declară că strigătele şi îmbrăţişările din tribune ar putea reprezenta un risc de transmitere a virusului, 10 regiuni (inclsuiv Tokyo) se află în stare de urgență până în ziua de 20 iunie în efortul de a opri răspândirea coronavirusului.

Marcând 50 de zile până la demararea Jocurilor Olimpice și Paralimpice, organizatorii au dezvăluit podiumurile, costumele, muzica tematică precum și medaliile care vor fi înmânate câștigătorilor.